Gazon si spatii verzi

Gazonul reprezinta piesa de baza oricarei gradini,

Fiind inima oricarei gradini ingrijite, gazonul, ne cere de la bun inceput, sa avem in vedere toate posibilele sale intrebuintari, in functie de acestea alegand semintele potrivite pentru diversele soiuri de iarba. Pentru gazonul folosit ca loc de joaca sau pentru practicarea de sport, va trebui sa alegem ierburi robuste, pe care se poate calca. Daca dorim un gazon pur decorativa trebui sa alegem ierburi cu frunze si tulpini subtiri.

 gazon  gazon  gazon

Gazonare suprafetelor prin insamantare

Gazonarea suprafetelor prin insamantare este metoda rudimentara de inierbare a unei zone dedicate spatiului verde.

Gazonarea suprafetelor dedicate spatiului verde se poate face doar primavara si la sfarsitul verii daca nu sunt calduri toride.

Ca metoda de lucru, se sapa la 20 cm adancime, (dupa caz se adauga 5 cm pamant) se marunteste, se trage nivel terenului, se imprastie semintele de gazon, se taseaza (tavalugire) si se uda pana la rasarire.

Gazonare suprafetelor prin montare de rulouri de gazon

Gazonarea suprafetelor prin insamantare este metoda rudimentara de inierbare a unei zone dedicate spatiului verde.

Rulourile de gazon reprezinta varianta cea mai rapida de inierbare a unei zone dedicate spatiului verde. Rulourile le obtinem prin decopertarea gazonului matur, compact, insamantat si controlat circa 3 ani.

Gazonarea cu rulouri poate fi facuta tot timpul anului, daca terenul nu este acoperit cu zapada (spre deosebire de gazonarea cu samanta)

Aspectul final este al unei peluze mature, cu covor verde compact, in care nu se vede pamantul substrat, firele fiind dese, uniforme, de culoare verde inchis. Impactul este maxim, in conditiile folosirii gazonului din rulouri.

Se inierbeaza la fel de bine, uniform, suprafete plane, ca si pantele, curbele si colturile, intr-un mod uniform, mult mai bine decat varianta gazonarii cu samanta, in urma careia sunt inerente golurile ce trebuie reinsamantate, Gazonul poate fi decupat in jurul plantelor.

 gazon  gazon  gazon